Hem » Hästen » Träns & tillbehör » Bett & tillbehör » Acavallo Contoured Gel Bit Guard Svart

Acavallo Contoured Gel Bit Guard Svart

179 SEK

Acavallo Contoured Gel Bit Guard Svart

Redan den första generationen av våra Acavallo Gel Bit Guards var en stor internationell framgång. Vi skulle dock inte uppfylla våra egna påståenden om att vara en teknisk innovationsledare inom hästutrustningsindustrin, om vi inte strävar efter en kontinuerlig förbättring av våra produkter.
Med utvecklingen och designen av våra nya CONTOURED Gel Bit Guards, vill vi implementera nya standarder för denna produkt när det gäller dess funktionalitet, hållbarhet och efterlevnad av olika nationella regler för hästshow.
Med en konkav (krökt inåt) form på deras inre yta (till munnen) och en konvex (krökt utåt) form på deras yttre yta (till bitringen) eliminerar dessa bett skivor behovet av de tidigare använda utskjutande skyddarna. Fördelarna med denna nya design är ganska uppenbara: Risker för att gnugga eller skära på yttre huden i munhörnen minskas, eftersom dessa känsliga områden förblir oförändrade. Vidare hämmas inte den fria rörligheten för bettet och bett skivorna såväl som den naturliga tuggmekanismen för hästen på något sätt. När det speciella mjuka gelmaterialet är anslutet till bettet håller bett skivorna i rätt läge, undviker rotation eller andra oönskade rörelser och förbättrar en exakt ostörd bett kontroll av ryttaren. Passar alla hästdiscipliner.
Gjord i Italien

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 8059973135556
Streckkod: 8059973135556
Lagerstatus: I lager

Lämna omdöme

Lämna ett omdöme
Omdöme (0)